Cricket Magazine: Cricket ages 9-14
Oct 16, 2026 · 27 min · 5 segments
The photograph covers both pages.
It shows a large brown-gray African elephant with two smaller ivory tusks standing in the middle of a dirt road that is surrounded by dry brush and bushes of the African savanna.
A blue-gray sky is in the background.
The caption reads, "Elephants are savvy travelers.
They know which roads are protected and safe for them and which ones are not, and they move accordingly.
An adult African elephant consumes about three thousand eighty pounds, one thousand three hundred and ninety-seven kilograms of roots, grass, fruit, and bark, as well as two hundred and thirty-eight quarts, two hundred and twenty-five liters of water daily.
That's like scarfing down four hundred large pizzas and six hundred and thirty-four bottles of water every day.
Their appetites keep them moving thousands of miles across Africa each year.
But ivory poachers, war, fenced farmland, and roads can disturb their regular migration patterns." Boarding pass.
Elephants usually migrate each year between March and May.
Males or bulls and females or cows have different reasons for traveling.
Females live in herds with their offspring, and they quickly exhaust the food supply around them, so they hit the trail in search of food.
Male elephants live alone, which means they don't use their resources as quickly as the females.
Instead, they migrate during their mating cycle.
When the females pack their trunks, so do the males.
But the bulls keep a distance and follow different routes until the time is right to breed.
Rush hour traffic jam.
Migrating is no easy task.
Elephants can face scarce water supplies and temperatures of a hundred and twenty degrees Fahrenheit, forty-nine degrees Celsius on their trek, but their number one problem is people.
Elephant behavior becomes unpredictable around us.
For instance, the elephant group's matriarch or lead female protects the other females and calves in her herd.
She stores ancient migration routes in her head that the herd has followed for many years.
It's like a pachyderm digital map.
But bulls and matriarchs have the biggest tusks, making them poaching targets.
Here, Marty, the inchworm on her skateboard, Sluggo and Tater converse.
The photograph covers both pages.
It shows a large brown-gray African elephant with two smaller ivory tusks standing in the middle of a dirt road that is surrounded by dry brush and bushes of the African savanna.
A blue-gray sky is in the background.
The caption reads, "Elephants are savvy travelers.
They know which roads are protected and safe for them and which ones are not, and they move accordingly.
An adult African elephant consumes about three thousand eighty pounds, one thousand three hundred and ninety-seven kilograms of roots, grass, fruit, and bark, as well as two hundred and thirty-eight quarts, two hundred and twenty-five liters of water daily.
That's like scarfing down four hundred large pizzas and six hundred and thirty-four bottles of water every day.
Their appetites keep them moving thousands of miles across Africa each year.
But ivory poachers, war, fenced farmland, and roads can disturb their regular migration patterns." Boarding pass.
Elephants usually migrate each year between March and May.
Males or bulls and females or cows have different reasons for traveling.
Females live in herds with their offspring, and they quickly exhaust the food supply around them, so they hit the trail in search of food.
Male elephants live alone, which means they don't use their resources as quickly as the females.
Instead, they migrate during their mating cycle.
When the females pack their trunks, so do the males.
But the bulls keep a distance and follow different routes until the time is right to breed.
Rush hour traffic jam.
Migrating is no easy task.
Elephants can face scarce water supplies and temperatures of a hundred and twenty degrees Fahrenheit, forty-nine degrees Celsius on their trek, but their number one problem is people.
Elephant behavior becomes unpredictable around us.
For instance, the elephant group's matriarch or lead female protects the other females and calves in her herd.
She stores ancient migration routes in her head that the herd has followed for many years.
It's like a pachyderm digital map.
But bulls and matriarchs have the biggest tusks, making them poaching targets.
Here, Marty, the inchworm on her skateboard, Sluggo and Tater converse.
The rest of this transcript — segmented and speaker-labeled, so you land on the exact moment something was said
Search every transcript — by keyword, by phrase, or by meaning, across every show Radar indexes
Trends — what is surging across podcasts, measured against its own baseline
Alerts — when a name you follow appears in a newly indexed episode
No account is needed to search Radar.